Vučević i Jokić objasnili Amerikancima kako se pravilno izgovara
Foto:Screenshot

Vučević i Jokić objasnili Amerikancima kako se pravilno izgovara "Nikola" (VIDEO)

U Sjedinjenim Američkim Državama, uopšte kao i bilo gdje drugdje na planeti, vlastita imena stranih državljana prilagođavaju se navikama izgovora lokalnog jezika.

Međutim, to postane dosta upečatljivo kada se radi (i govori) o elitnim sportistima, čije je ime vezano za lik poznat milionima. Ono što je posebno interesantno jeste da, u skladu sa ovom navikom, američki novinari nisu bili sigurni ni da se Nikola Vučević i Nikola Jokić isto zovu.

Prvo je crnogorski košarkaš objasnio da se njegovo ime izgovora sa akcentom na prvom slogu, umjesto na drugom kako bi ono bilo izgovorano u dvoranama širom SAD.

Odmah potom je Vučević objasnio začuđenom novinaru da identično ime ima i Jokić, odnosno da problem sa izgovorom nije vezan samo za centra Orlando Medžika.

 

 

Kada su novinari isto pitanje postavili Jokiću, on je odmah potvrdio tvrdnju balkanskog kolege, ali je, za razliku od njega, odmah jasno stavio do znanja da ne namjerava da ispravlja bilo koga i da mu ne smeta način na koji se njegovo ime izgovara ili čita u Americi.

„Nisam ovdje da vas ispravljam (I‘m not here to fix you, što bi se prije dalo prevesti kao „nisam ovdje da vas popravljam", otud i smijeh okupljenih novinara i samog Jokića, piše RTS.

 Vučević je poražen u četvrtfinalu takmičenja u vještinama na NBA All Star vikendu u Šarlotu od  Jokića.

 

Završnica Ol-star spektakla se igra večeras, u noći između nedjelje i ponedjeljka (dva sata iza ponoći po našem vremenu) utakmicom najvećih zvijezda u NBA ligi.

 Vučević je prvi Crnogorac koji će zaigrati na Ol-star spektaklu NBA lige, a sa prostora bivše Jugoslavije su prije njega igrala trojica asova - Vlade Divac, Predrag Stojaković i Goran Dragić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.