Predstava „Cvrčaki Mrav“ u KIC-u „Zeta“ 18. februara
Iz predstave

Za djecu

Predstava „Cvrčaki Mrav“ u KIC-u „Zeta“ 18. februara

Predstava „Cvrčak i Mrav“ (6+), koju je prema tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, biće izvedena u ponedjeljak, 18. februara, u 14 sati, u sali KIC-a „Zeta“ u Golubovcima.

Predstava je rađena u koprodukciji Teatra mladih, Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora, Gradskog pozorišta, Herceg festa i Budva Grad teatra.

Igraju:Branka Femić-Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavići Branko Ilić.

Scenografiju je osmislio Branko Ilić, kostimografiju potpisuje Tijana Todorović uz asistentkinju Martu Garčević, dok je za koreografiju zadužena Marija Brajković.

Muzika je djelo sastava „Who See“, a aranžman za song „Koji sam ja kralj“ uradio je Peđa Nedeljković.

Lektorka je Katarina Krek, a tehnički direktor i dizajner svjetla Nikola Krstić.

Riječ reditelja:

Ova dramatizacija Ezopove basne koju je napisala Milena Depolo je za djecu koja su u današnje vrijeme zatrpana obavezama i ne stižu da se igraju, za stariju djecu koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta i za sve autoritete ovog svijeta (roditelje, nastavnike, direktore, političare...)

Da shvatate da je potrebno, dobro i zdravo buniti se protiv autoriteta...

Cvrčak je umjetnik, a to zanimanje nije baš popularno, bar kod nas. Ako slučajno u životu odlučiš da budeš Cvrčak, sve će biti protiv tebe, osim tebe. I možda će ti biti teško, ali umjetnost će ti olakšati. Daće ti snage da izdržiš, daće ti slobodu da kažeš, daće ti širinu da razumiješ i daće ti zadovoljstvo da uživaš.

Biti vrijedan je dobra osobina i rad je važan, ali jednako važna je i igra. Jedan cvrčak Herman Hese kaže da se u životu ne mora ništa, samo se mora biti srećan.

I igra može biti rad, ako samo imaš dar.

Ako sebi u igru ti pretvoriš u rad,

Život će ti biti tad vječiti 'lad.

Tada neće biti važno

dal' si Cvrčak il' si Mrav,

Živjećeš hrabro, snažno

Kao da si Lav!

Na ove stihove i u svoj život dodaj bit (bit je ritam u hip hopu, znači još i damar srca, ali još znači i suština) i radi ono što voliš, pa ćeš viđeti koliko si vrijedan i vrijedna.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.