Pored Vučevića, i 17-ogodišnji Jovan Kljajić na NBA Ol-star vikendu
Jovan Kljajić, foto: FIBA

Mlada nada crnogorske reprezentacije

Pored Vučevića, i 17-ogodišnji Jovan Kljajić na NBA Ol-star vikendu

Najbolji NBA igrači i najveći talenti najjače lige počeli su druženje, zabavu i treninge u Šarlotu, na Ol-star vikendu.

Nikola Vučević je jedna od zvijezda, ali ne i jedini crnogorski predstavnik na spektaklu.

U Šarlotu je i 17-godišnji Jovan Kljajić, bek Gran Kanarije i juniorski reprezentativac Crne Gore, koji se našao među 39 mladića iz svih krajeva svijeta, a koje američki mediji nazivaju najvećim nadama svjetske košarke i igračima od kojih će se mnogi uskoro naći na NBA draftu.

Kljajić je učesnik kampa ”Košarka bez granica”, koji zajednički organizuju NBA i FIBA.

To je samo nastavak njegovog razvojnog puta, koji mu je već donio statusa velike nade Gran Kanarije, crnogorske i evropske košarke.

Kljajić kaže da je poziv u postojbinu košarke kruna karijere.

"Poziv za učešće na ovom kampu je znak da sve što radim ne cijene samo u mom klubu i reprezentaciji Crne Gore, već i eminentni košarkaški stručnjaci. Ponosan sam i srećan, ali u isto vrijeme svjestan da treba još više i jače da radim na svom razvoju. Veoma sam zahvalan NBA i FIBA za pruženu šansu da učim od najboljih" kazao je Kljajić.

Pored eminentnih trenera, znanje mladim igračima prenosiće i NBA asovi…

"Posebno mi je drago što sam izabran među devet igrača Evrope i što imam šansu da učim od Nikole Vučevića, Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića... Nadam se da ću jednog dana krenuti njihovim stopama i zaigrati u NBA" rekao je Kaljić.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.