Britanski ministar: Nećemo napustiti Ukrajinu i zemlje Zapadnog Balkana

Britanski ministar: Nećemo napustiti Ukrajinu i zemlje Zapadnog Balkana

Nećemo napustiti države koje Rusija pokušava da ugrozi, poput Ukrajine i zemalja Zapadnog Balkana, poručio je u Minhenu britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson.

Obraćajući se prvi put na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, Gavin Vilijamson je optužio Rusiju da pokušava da "gurne Zapad u novu trku naoružanja za koju on jednostavno nije zainteresovan i ne želi, čineći svijet manje bezbjednim mjestom".

Istovremeno je pozvao Moskvu da obnovi odnose sa zapadnim zemljama kroz dijalog, prenosi Rojters.

"NATO danas još više znači jer je stari protivnik i te kako u igri", rekao je Vilijamson.

Britanska agencija podsjeća da su domaćini konferencije u Minhenu identifikovali "novu eru velike konkurencije moći" između država kao što su SAD, Rusija i Kina kao glavnu temu ovogodišnjeg samita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.