Potražuje se 57 crnogorskih državljanina
Foto: Ilustracija

Komisija za nestale

Potražuje se 57 crnogorskih državljanina

Vlada Crne Gore je danas usvojila Informaciju o aktivnostima Komisije za nestala lica u 2018. godini koja sadrži pregled svih aktivnosti pojedinačno u prethodnoj godini.

Kako su kazali iz Vlade, komisija potražuje 57 crnogorskih državljanina i lica čiji su tražitelji, u vrijeme kad su prijavili njihov nestanak, imali prebivalište u Crnoj Gori, od čega se na teritoriji Kosova potražuju 44 lica, na teritoriji Bosne i Hercegovine 10 lica i na teritoriji Republike Hrvatske tri lica.

"Komisija je u saradnji sa komisijima i drugim asocijacijama zemalja iz regiona, koje se bave ovom problematikom, u proteklom periodu riješila i izvršila primopredaju posmrtnih ostataka 27 lica nestalih u oružanim sukobima na području bivše Jugoslavije", saopšteno je iz Vlade.

Naglašeno je da Komisija sarađuje sa nadležnim ministarstvima, stručnjacima i forenzičarima, te relevantnim međunarodnim organizacijama i institucijama, kao i sa porodicama nestalih, u cilju obezbjeđivanja sveobuhvatnog, profesionalnog i sistemskog pristupa u rješavanju ovog pitanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.