Automobil vrijedan 16 miliona eura!
Bugatti Divo

Predstavljanje na Sajmu u Ženevi

Automobil vrijedan 16 miliona eura!

Francuski proizvođač superautomobila Bugatti trebalo bi da na Sajmu automobila u Ženevi izloži automobil vrijedan 16 miliona eura.

Kako prenose pojedini mediji, Bugatti će na najpopularnijem auto-salonu predstaviti jedinstven hiperautomobil. 

Naručio ga je niko drugi nego 81-godišnji Ferdinanda Pieh, bivši direktor Volkswagen Grupe, unuk Ferdinanda Poršea. 

Pomenuti hiperautomobil će predvoditi Bugattijev tim u Ženevi u okviru obilježavanja 110 godina postojanja ove kompanije.

2461320115c61ab88c4a85761625288v4big

Automobil je baziran na modelu Chiron, a poput varijante Divo odlikuje ga jedinstvena karoserija koja je i "napumpala" vrijednost do sumanutih 16.000.000, piše B92.

Pod haubom se očekuje modifikovani 8,0-litarski kvad-turbo W16 koji bi trebalo da razvija više od 1.500 KS i 1.600 Nm koliko razvija standardna verzija. 

Osim ovog automobila, Bugatti će u Ženevi predstaviti i posebno rođendansko izdanje Chiron Spot 110 Ans Editon.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.