Marković: Uskoro isplata depozita i nerezidentima
Predrag Marković

Marković: Uskoro isplata depozita i nerezidentima

Deponentima Invest Banke Montenegro u stečaju isplaćeno je do sada 54 odsto ukupne obaveze, odnosno 11 miliona 975 hiljada eura, saopštio je direktor Fonda za zaštitu depozita, Predrag Marković.

On je kazao da Societe Generale, NLB i Hipotekarna, u kojima se vršila isplata, posao obavlja profesionalno te da nije bilo nikakvih problema.

„Od ukupnih obazeza 22 miliona 333 hiljade isplatili smo 54 posto. Javilo se do sada 507 deponenata. Imamo dosta mejlova deponenata naših građana, koji žive u inostranstvu i koji se interesuju da li moraju odmah doći da podignu depozit ili će kad dođu na godišnje odmore. Mi smo im rekli da ih novac sigurno čeka u ovim bankama“, kazao je Marković u intervjuu za Novu M.

On je istakao da se sada očekuju nerezidenti i da je u toku procedura obrade njihove dokumentacije neophodne za isplatu.

„Mislim da ćemo tokom ove nedjelje i taj dio deponenata isplatiti. Tako da očekujem do sredine iduće sedmice da dođemo do 65 odsto, a onda ćemo ostali dio čekati u skladu s tim kad se deponenti jave“, naveo je Marković.

Podsjetimo, savjet Centralne banke odlučio je početkom januara da oduzme dozvolu za rad Invest banci Montenegro i pokrene stečaj , dok je za Atlas banku predložena dokapitalizacija vrijedna 22 milona eura.

Te dvije banke u vlasništvu su odbjeglog kontroverznog biznismena Duška Kneževića, koji je trenutno nedostupan crnogorskom pravosuđu, a kome je određen pritvor mjesec dana, zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavila pranjem novca, utajom poreza i ucjenama. Iznosi Štete i malverzacija koje je napravio Knežević nelegalnim i neadekvatnim poslovanjem, kako je saopštio SDT Milivoje Katnić mjere se desetinama miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.