Marković: Deponentima IBN isplaćeno 15,1 milion eura depozita
Foto: Ilustracija

Marković: Deponentima IBN isplaćeno 15,1 milion eura depozita

Deponentima Invest banke Montenegro (IBM) u stečaju do sada je isplaćeno 15,1 milion eura ili 67,5 odsto garantovanih depozita, saopštio je direktor Fonda za zaštitu depozita (FZD), Predrag Marković.

"Nakon početnog pritiska u prva dva dana isplate, deponenti su se uvjerili da su njihovi garantovani depoziti sigurni. Putem mejla deponenti su se interesovali kako teče isplata i kada mogu preuzeti garantovani depozit", rekao je Marković za Pobjedu.

Dodajući da dio rezidenata koji žive u inostranstvu, kao i nerezidenata, planira da preuzme novac kada dođe u Crnu Goru na godišnji odmor.

Garantovani depoziti su do 50 hiljada eura. 

Stečaj u IBM proglašen je 4. januara, a FZD je obavezan da isplati 22,58 miliona eura za 2,73 hiljade deponenata, od čega je 2,34 hiljade građana. 

Deponenti imaju pravo na isplatu garantovanog depozita preko banaka u periodu od tri godine, nakon čega se direktno obraćaju Fondu, sve do isteka roka zastarjelosti potraživanja od deset godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.