Francuska:
Foto: AA

Francuska: "Žuti prsluci" ponovo na ulicama

Članovi pokreta "Žuti prsluci" u Francuskoj ponovo izlaze na ulice kako bi nastavili da vrše pritisak na Vladu francuskog predsjednika Emanuela Makrona. Ove subote protesti se održavaju dvanaesti put u nizu,

U Parizu i drugim francuskim gradovima ove subote planirano je više protesta kako bi osudili Makronovu ekonomsku politiku, za koju kritičari smatraju da favorizuje bogate, javlja Anadolija.

2019020223471893241277867Web

Foto: AA

U glavnom francuskom gradu ove subote demonstranti planiraju da odaju počast poginulim i povrijeđenim "Žutim prslucima" tokom sukoba s policijom.

Vlada Francuske je objavila da je oko 2.000 osoba povrijeđeno u protestima, koji su prvi put održani 17. novembra prošle godine, dok je u odvojenim saobraćajnim incidentima povezanim s aktivnostima "Žutih prsluka" poginulo deset osoba.

2019020223471893241277876Web

Foto: AA

Državno vijeće Francuske u petak je donijelo odluku prema kojoj snage sigurnosti imaju pravo da koriste kontroverzne gumene metke za kontrolu mase.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.