HN: Krenula razdragana cvjetna povorka, preko 15 hiljada gostiju
Foto:Radio Jadran

Praznik mimoze

HN: Krenula razdragana cvjetna povorka, preko 15 hiljada gostiju

Duž hercegnovske rivijere jutros u 10 sati iz Kumbora, krenula je razdragana cvijetna povorka, trombonjeri, mažoretke, Gradska muzika, Mjesna muzika Đenovići, maske.

Praćeni su hiljadama posjetilaca, kojima se dijele grančice mimoze i služe u izobilju priganice, roštule, smokve, riba, vino, pivo…, izvještava Radio Jadran.

Uz mještane stigli su gosti iz BiH, Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, kao i gradova Crne Gore. U Herceg Novi su došle i delegacije Japana, Kine, Rusije, iz Zapadne Evrope.

Programi, sa svirkom četiri ansmabla – Boka benda, Starog kapetana, limenih orkestara Gradske muzike i Mjesne muzike Đenovići su organizovani u Kumboru, Đenovićima i Baošićima. Na platou ispred Doma kulture u Baošćima počinje glavni program i svečano otvaranje 50. Praznika mimoze.

Festaodmimozeribeivina20196

Foto:Radio Jadran 

Jubilarni Praznik mimoze je otvorio prvi čovjek Opštine Stevan Katić. On je poručio posjetiocima da mu je drago što su organizatori  uprkos ovim lošim vremenskim prilikama uspjeli da Praznik otvore:

"Nadam se da će se gosti u Herceg Novom tokom narednih 50 dana osjećati kao kod svoje kuće, među prijateljima i braćom, onako kako je Herceg Novi uvijek znao da vas ugosti i da vam priušti sve što Novljani znaju i sve što smo tradicionalno i radili svih ovih 5 decenija. Ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji Praznika, posebno MZ Baošići, koji su i danas domaćini fešte. Svima želim dobro zdravlje, da uživate u Herceg Novom narednih 50 dana što je više moguće. Proglašavam 50. jubilarni Praznik mimoze otvorenim", kazao je Katić.

Festaodmimozeribeivina20198

Foto:Radio Jadran 

Za sada još nema precizne statistike o broju posjetilaca na hercegnovskoj rivijeri, ali je utisak da je preko 15 hiljada gostiju i ovog jutra došlo da uživa u pučkim svečanostima, u cvijetu mimoze, mediteranskim đakonijama.

Radio Jadran podjsetića da je za posjetioce obezbijeđeno preko 1000 kg ribe, 1000 litara vina i piva, dok su se domaćini iz Mjesnih zajednica pobrinuli da ne fali suvih smokava, rakije i priganica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.