DPS: Neće uspjeti pokušaj političke destabilizacije CG

Sjednica Predsjedništva

DPS: Neće uspjeti pokušaj političke destabilizacije CG

Neće uspjeti pokušaj odbjeglog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića , čija je banka, da se problemi zakamufliraju, i iz finansijske i pravne ravni prebace na politički teren, kao što neće uspjeti ni već tradicionalni centri destrukcije iz medijskih i drugih krugova da politički destabilizuju Crnu Goru, ocijenjeno je na sjednici predsjedništva Demokratske partije socijalista.

"Predsjedništvo je razmotrilo i aktuelnu situaciju povodom afere Atlas, dajući punu podršku nadležnim državnim organima da se protiv svih aktera preduzmu odgovarajuće zakonske mjere, ostajući dosljedno na liniji svoje programske politike da su pred zakonom svi jednaki, i da ne može biti izuzetaka za bilo koju partiju, ili pojedinca, ni iz biznisa, ni iz politike, ili bilo koje druge društvene sfere.", saopšteno je nakon sjednice  kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović.

Ocijenjeno je da je najvažnije da nije ugrožena finansijska stabilnost, za koju Vlada ima čvrste garancije.

"Neće uspjeti pokušaj odbjeglog predsjednika Atlas grupe, čija je banka, pokazalo se nažalost, bila najobičnija računovodstvena baza za obmanu građana i dodjeljivanje kredita od njihovih sredstava svojim firmama bez namjere da budu vraćeni, da se ovi problemi zakamufliraju, i iz finansijske i pravne ravni prebace na politički teren. Kao što neće uspjeti ni već tradicionalni centri destrukcije iz medijskih i drugih krugova da politički destabilizuju Crnu Goru, nadajući se da je afera Atlas dobar povod da se bez izbora promijeni vlast i po cijenu urušavanja nacionalnih i državnih interesa, ne birajući sredstva u diskreditaciji DPS i njenog predsjednika", konstatovano je na sjednici Predsjedništva vladajuće partije.

Na večeras održanoj sjednici razmatrana su aktulena politička pitanja i  ostala pitanja iz djelokruga svog rada. 

"Uz očekivanje da će građani Tuzi prepoznati odlučujući doprinos DPS u procesu dobijanja statusa samostalne opštine, kao i njenog infrastrukturnog i komunalnog razvoja, Predsjedništvo je zaključilo da je programska i kadrovska ponuda DPS-a superiorna u odnosu na konkurentske i da predstavljaju garanciju daljeg ekonomskog i društvenog razvoja Tuzi. Predsjedništvo je ocijenilo da predloženi kandidati za odbornike imaju profesionalni, politički i ljudski kvalitet koji će dovesti do još jedne izborne pobjede Demokratske partije socijalista", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo se upoznalo sa svim aktivnostima koje se sprovode u cilju pripreme za održavanje opštinskih izbornih konferencija i Kongresa i zaključilo da se tokom marta precizira dinamički plan i donesu odgovarajuće odluke po pitanju kriterijuma za izbor novih organa partije.

Na sjednici je pozitivnim ocijenjen rad na pripremi sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa koja će biti posvećena strukturnim reformama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.