Vratio se kući, ali nije zatekao ženu i četvoro djece, tragovi krvi otkrili jezivu istinu (VIDEO)
Foto: Printscreen

Vratio se kući, ali nije zatekao ženu i četvoro djece, tragovi krvi otkrili jezivu istinu (VIDEO)

Užasni zločin dogodio se u Indiji. Razjarena rulja linčovala je majku i njeno četvoro djece i bacila ih u bunar pod optužbom da je vještica.

Tijela Mangri Munde i njene djece pronađena su u blizini njihove kuće u državi Orisa, a policija ih je pronašla prateći krvave tragove do mjesta ubistva.

Mangri, njena dva sina i dvije ćerke, od jedne do 12 godina, spavali su kada je grupa muškaraca upala u njihovu kuću 26. januara.

Šestorica muškaraca napala su i na smrt pretukla majku i djecu drvenim palicama i sjekirom prije nego što su njihova tijela bacili u bunar. Kada se žrtvin muž vratio kući sledećeg jutra primijetio je tragove nasilja i prijavio njihov nestanak.

Policija je uspjela da uhapsi glavnog optuženog za ubistva, koji tvrdi da je vrač.

On je optužio žrtve da su bacile čini na drugu porodicu u selu, a prema njegovim riječima, Mangri je koristila crnu magiju zbog koje se navodno 12-godišnja djevojčica razboljela i umrla u decembru.

Policija još traga za ostalim učesnicima ovog monstruoznog zločina, a svi oni su osumnjičeni za ubistvo, kriminalnu zavjeru i lov na vještice, ali zvanične optužbe tek treba da budu podignute.

U ovom mjestu u Indiji u porastu je broj ubistava povezanih sa vještičarenjem, uprkos tome što je zabranjen lov na vještice. U 2017. godini zabilježeno je 99 slučajeva "lova na vještice".

Stručnjaci kažu da je motiv ovih napada i ubistava osim praznovjerja često zemlja i imovina žrtava , a na meti su najčešće udovice.

Devet osoba je prošle godine osuđeno na smrtnu kaznu zbog ubistva tri člana porodice koje su optužili da su vještice.

Kurir.rs/BBC

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.