Napravite puding od suvog hljeba

Domaći dezert

Napravite puding od suvog hljeba

Ako želite domaći desert, a u kući imate stari hljeb, ovo je recept za vas! Pravi se jednostavno, sastojke pomiješate i stavite u rernu da se ispeku, i nakon toga uživate!

Sastojci:

400 grama hljeba

150 grama suvog grožđa

Kašičica i po cimeta

400 mililitara mlijeka

200 mililitara slatke pavlake

Četiri kašike kristal šećera

Dva jaja

Puter za podmazivanje

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni, i podmažite puterom vatrostalnu posudu srednje veličine (20-22 cm). Stari hljeb isijecite ili izlomite na kocke srednje veličine. U većoj posudi, pomiješajte hljeb, cimet, suvo grožđe, mlijeko i slatku pavlaku. Dodajte dvije kašike kristal šećera, i dva jaja. Ostavite ovu smjesu najmanje 20 minuta, kako bi hljeb i suvo grožđe upili slatku tečnost.

Mješavinu hljeba pažljivo prebacite u posudu za pečenje, poravnajte po potrebi, i pospite preostalim dvijema kašikama šećera. Pecite oko 55 minuta, desert bi trebalo lijepo da porumeni i da se zgusne. Servirajte toplo!

Mondo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.