Jelo koje je oduševilo svijet: Napravite tjesteninu s cherry paradajzom i feta sirom
Shutterstock

Jelo koje je oduševilo svijet: Napravite tjesteninu s cherry paradajzom i feta sirom

Tjestenina s pečenim cherry paradajzom i feta sirom na društvenim mrežama poznat i kao "Baked Feta Pasta", prije nekoliko godina postao je jedan od najpopularnijih recepata u svijetu.

Zbog vrlo jednostavnog postupka pripreme te bogatog okusa, na vašem stolu možete biti spreman za 30 minuta.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

300 grama tjestenine
nekoliko kašika maslinovog ulja
komad feta sira (oko 200 grama)
250 gramaa cherry paradajza
sol, biber
ostali začini po želji (možete koristiti bosiljak, origano, bijeli luk)

Priprema:

U keramičku posudu ili dublju tepsiju stavite cherry paradajz. Potom dodajte maslinovo ulje. Na sredinu posude ili tepsije stavite i cijeli komad feta sira te ga premažite maslinovim uljem iz posude te začinite.

Možete koristiti i neke druge tvrde sireve te dodati svježi crveni ili bijeli luk za jači okus. Ukoliko koristite feta sir, onda je važno da ne pretjerate s korištenjem soli. Također, ako pečete u keramičkoj posudi, nemojte prethodno zagrijavati rernu, jer može puknuti.

Pecite oko 20 minuta u rerni i to na temperaturi od 200 stepeni. Dok se sir i paradajz peku, skuVajte oko 300 grama tjestenine prema vlastitom izboru. Kada sir potamni na rubovima, možete ga izvaditi i servirati zajedno s tjesteninom.

Izvor KLIX.ba 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.