Novinaru Anadolije uručena nagrada za najbolju reportažu u 2018.
Adel Omeragić, foto:AA

Udruženje novinara Crne Gore

Novinaru Anadolije uručena nagrada za najbolju reportažu u 2018.

Udruženje novinara Crne Gore uručilo je danas godišnje nagrade laureatima za 2018. godinu, među kojima i dopisniku Agencije Anadolija iz Crne Gore Adelu Omeragiću, koji je dobitnik godišnje nagrade za najbolju reportažu u 2018. godini.

Žiri Udruženja novinara Crne Gore u sastavu Milica Kralj, Đorđe Brujić i Goran Ćetković odlučio je da Adelu Omeragiću dodijeli Nagradu za reportažu "Boško Pušonjić", o rijetkom prirodnom fenomenu u Crnoj Gori, stablu iz kojeg izvire voda.

Rijedak prirodni fenomen u Crnoj Gori: Stablo murve iz kojeg izvire voda(FOTO)

Voda je tražila svoj put i našla ga kroz stablo ovog drveta Na oko šest kilometara od Podgorice, u mjestu Dinoša, na jednom dijelu gdje se nalazi veliki broj drveća i stabala, raste stablo murve, koja je iz porodice dudova, a iz kojeg izvire voda.

Reportaža je objavljena u februaru 2018. godine, prenijeli su je brojni mediji u regiji i izazvala je brojne pozitivne reakcije publike, podjseća agencija.

2019012323455787841003215Web

Foto:AA

Udruženje novinara Crne Gore je na današnjoj svečanosti povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, nagrade uručilo i Radiju "Svetigora“, koji je osvojio prvu godišnju nagradu, uredniku "Barskog portala” Milenku Jovanoviću, koji je osvojio drugu godišnju nagradu, i Zdravku Šakotiću, dopisniku lista "DAN“ iz Herceg Novog, kome je pripala treća nagrada.

Nagrada za životno djelo, prema odluci žirija, pripala je novinarima Milanu Šćekiću i Slobodanu Vučiniću.

Dopisnik Anadolije iz Crne Gore Adel Omeragić, rođen je 1988. godine u Gusinju. Osnovnu školu završio je u Gusinju, gimnaziju u Plavu, a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Novinarstvom se bavi od 2013. godine, kada je počeo raditi u "Dnevnim novinama", u redakciji za politiku. Početkom 2014. godine počeo je raditi kao dopisnik Regionalne kancelarije Anadolije kao za Balkan iz Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.