Nesreća u Kerčkom moreuzu: Izgubljene šanse za pronalazak preživjelih
Foto: Getty images

Tijela poginulih nijesu identifikovana

Nesreća u Kerčkom moreuzu: Izgubljene šanse za pronalazak preživjelih

Nema više šansi da budu pronađeni preživjeli u požaru koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu, saopštila je danas kancelarija za medije ruske Savezne agencije za morsku i riječnu plovidbu.

"Od šest časova jutros, ova operacija je prekvalifikovana sa spasilačke operacije u potragu, jer nema nade da budu pronađeni preživjeli", kazao je portparol te agencije, prenosi Tanjug pozivajuči se na Tass.

On je naveo da požar još nije ugašen.

Na oba broda bio je 31 čovjek, poginulo je 14 osoba, a spašeno 12.

Zvaničnik turskog konzulata u Novorosijsku danas je izjavio da su od spašenih 12 članova posade broda iz Kerčkog moreuza, osam njih državljani Turske.

"Znamo da je osam turskih državljana spašeno...Tijela (poginulih koja su pronađena) nijesu identifikovana", kazao je on.

Prema njegovim riječima, svi spašeni se nalaze na brodovima, a nisu još prevezeni u luku u Kerčkom moreuzu.

Turski državljani nisu teško povrijeđeni, a primili su ljekarsku pomoć.

U nesreći je poginulo 14 osoba, a spaseno njih 12, a za preostalima se tragalo.

Požar je izbio juče na dva broda nakon što se na jednom od njih dogodila eksplozija.

Prema prvim podacima, uzrok požara na tankerima s prirodnim tečnim gasom je pretakanje goriva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.