Tači: Odazvaću se pozivu Specijalnog tužilaštva u Hagu ako ga bude
Hašim Tači

Tači: Odazvaću se pozivu Specijalnog tužilaštva u Hagu ako ga bude

Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas izjavio da će se odazvati eventualnom pozivu Specijalnog tužilaštva u Hagu.

"Ja se prvo zahvaljujem svima onima koji su se odazvali na pozive za ispitivanje. Ako takav zahtjev bude stigao i meni, ja ću uz punu transparentnost odgovoriti i pozivam i druge da se odazovu (pozivima)“, kazao je Tači tokom današnje konferencije za medije posle susreta sa kopredsjedavajaućim Državne delegacije Kosova u dijalogu sa Srbijom.

Specijalno tužilaštvo je počelo ispitivanje visokih oficira bivše Oslobodilačke vojske Kosova koji su pomenuti u izvještaju švajcarskog senatora Dika Martija i koji je i zvaničan dokument Savjeta Evrope.

U njegovom izvještaju o navodnim zločinima kosovski predsjednik se pominje više od 20 puta.

Do sada su u Specijalnom tužilaštvu izjave davali komandanti Operativnih zona Drenice i Lapa, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa Remi, predsjednik Vojnog suda OVK, Sokolj Dobruna, dok se narednih dana  očekuje da budu ispitano i nekoliko drugih oficira nižeg ranga.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.