AEM da zatraži od Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji da utvrdi odgovornosti „Happy TV“

Sjednica Savjeta

AEM da zatraži od Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji da utvrdi odgovornosti „Happy TV“

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na danas održanoj sjednici, donio odluku da Agencija zatraži od Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji da pokrene proceduru za utvrđivanje odgovornosti emitera televizijskog programa „Happy TV“ iz Srbije, zbog podsticanja, omogućavanja podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije, te preduzme adekvatne mjere.

SAEM je na sjednici konstatovao će na principijelnim osnovama reagovati po pitanju kršenja člana 48 Zakona elektronskim medijima bez obzira o kojem se emiteru radilo i iz koje države dolazio, u skladu sa svojim ovlašćenjima i međunarodnim aktima -  saopšteno je iz AEMa.

Podjsetili su da je konvencijom o prekograničnoj televiziji i Direktivom o AVM uslugama  predviđeno da će se, u slučaju teškoća koje nastanu prilikom primjene ovih dokumenata, zainteresovane strane (u ovom slučaju Agencija za elektronske medije Crne Gore i Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji) truditi da postignu prijateljsko rješenje problema.

"SAEM izražava očekivanje da će Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji efikasno obezbijediti mjere iz svoje nadležnosti i sagledati eventualno kršenje standarda i da će, po potrebi, izreći mjere za otklanjanje uočenih nepravilnosti", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, crnogorski ministar kulture Aleksandar Bogdanović je pozvao Agenciju za elektronske medije da preduzme mjere iz svoje nadležnosti zbog višemjesečne negativne kampanje "koju protiv naše zemlje posredstvom kablovskih operatera sprovode televizije Pink i Happy".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.