Skupštinski odbori razmatraće sjutra zahtjev SDP-a
Skupština Crne Gore

Slučaj "Atlas"

Skupštinski odbori razmatraće sjutra zahtjev SDP-a

Skupštinski odbori razmatraće sjutra zahtjev Socijaldemokratske partija (SDP) za kontrolno saslušanje čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije, povodom informacija koje je javnosti saopštio vlasnik Atlas grupe Duško Knežević.

Klub poslanika SDP-a je zatražio da se na sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu i za politički sistem pravosuđe i upravu saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić.

Sjednica odbora za bezbjednost i odbranu zakazana je za 11 sati, a za politički sistem, pravosuđe i upravu u 13 sati i 30 minuta.

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju državnih organa.

"Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne političke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine", kazali su iz SDP-a.

Poslanici te partije smatraju da je neophodno da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistira domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije po tom pitanju.

"Podsjećamo da je u decembru 2018. godine održana zajednička sjednica dva skupštinska odbora po zahtjevu jednog koncesionara i poreskog dužnika, a povodom neplaćanja koncesionih naknada, pa nemamo dilemu da će poslanici DPS-a podržati ovu incijativu cijeneći višestruko veći značaj aktuelnog problema", zaključuje se u dopisu SDP-a.

Zahtjev za saslušanjem potpisali su Raško Konjević, Ranko Krivokapić, Draginja Vuksanović Stanković i Džavid Šabović.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.