Putin doputovao u posjetu Beogradu, dočekao ga Vučić(FOTO)
Foto:Anadolija

Putin doputovao u posjetu Beogradu, dočekao ga Vučić(FOTO)

Predsjednik Srbije Vladimir Putin doputovao je danas u zvaničnu posjetu Beogradu, a na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Njegov avion u Beograd sletio je oko 13 časova.

2019011723446527940820871Web

Foto: Anadolija

Nakon što je sletio na beogradski aerodrom predsjednik Rusije položio je vijence na Groblju oslobodilaca Beograda i kod spomenika Crvenoarmejcu.

2019011723446556340821481Web

Foto:Anadolija

Putin i Vučić su prije sastanka u Palati Srbija obišli izložbu "Srpsko-ruske veze" o 50 dokumenata dva naroda iz Arhiva Srbije u periodu od 1804. do 1918. godine.

Tokom današnjeg dana, sastaće se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dvije delegacije će imati sastanke, a potom će dvojica predsjednika razmijeniti potpisane bilateralne dokumente. 

Takođe, ruski predsjednik će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog, a zatim će obići i Hram Svetog Save u Beogradu.

Predsjednik Ruske Federacije boravi četvrti put u posjeti glavnom gradu Srbije. Prethodni put je u Beogradu bio 2014. godine, kao počasni gost Vojne parade organizovane povodom sedamdeset godina od oslobođenja Beograda u Drugom Svjetskom ratu i sto godina od početka Prvog svjetskog rata.

Zbog njegove posjete, preduzete su najviše mere obezbjeđenja, a saobraćaj u glavnom gradu Srbije biće obustavljan kako se bude kretao.

U čast njegovog dolaska, glavne saobraćajnice u Beogradu okićene su srbijanskim i ruskim zastavama, širom grada postavljeni su i bilbordi u znak prijateljstva dva naroda, a fontana na Slaviji je takođe u bojama srpske i ruske zastave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.