Izboden gradonačelnik Gdanjska: Stanje kritično, građani masovno daju krv
Pavel Adamovič

Izboden gradonačelnik Gdanjska: Stanje kritično, građani masovno daju krv

Gradonačelnik Gdanjska Pavel Adamovič, izboden nožem na bini na velikoj dobrotvornoj proslavi, u teškom je stanju, a ljekari se bore za njegov život.

"Pacijent je živ ali njegovo stanje je jako teško. Operacija je trajala pet sati, dali smo mu 41 jedinicu krvi. Povrede su bile jako teške. Pacijent je imao tešku povredu srca, prepona i stomaka. O svemu će odlučiti naredni sati", rekao je novinarima direktor u Univerzitetskom kliničkom centru Tomaš Stefanjak,prenosi B92.

Žitelji Gdanjska su se još noćas masovno odazvali pozivu ljekara i lokalnih vlasti da dobrovoljno daju krv i za 53-ogodišnjeg popularnog opozicionog političara i za druge pacijente a od jutra se pred ordinacijama stvaraju redovi dobrovoljnih davalaca krvi. 

Pavela Adamoviča, iz opozicione Građanske platforme bivšeg premijera i sadašnjeg predsjednika Evropskog saveta Donalda Tuska, žitelji Gdanjska birali su do sada šest puta za gradonačelnika, uprkos političkoj hajci vladajuće konzervativne stranke Pravo i Pravda na njega. 

Napao ga je, prema saopštenju policije, 27-ogodišnji lokalni kriminalac koji je tek izašao iz zatvora, osuđen na pet godina zbog oružanih pljački banaka u Gdanjsku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.