Pljačkaši najviše kradu baš kod ove čuvene turističke atrakcije
Foto: Profimedia

Pljačkaši najviše kradu baš kod ove čuvene turističke atrakcije

Više desetina turista opljačkano je na putu ka čuvenoj statui Hrista Spasitelja u Rio de Žaneiru gdje su dva sata bili taoci masovne pljačke.

Policija navodi da su u petak tri osobe sa noževima i pištoljima opklolile grupu turista na putu ka statui Hrista Spasitelja u gustoj šumi na obodu grada gdje se inače dešavaju česte pljačke. 

Opljačkano je više od 30 ljudi, a u pitanju su turisti iz Azije, Evrope i Južne Amerike koje su lopovi zadržali kao taoce čekajući da naiđu i ostali. 

Uzeli su im mobilne telefone, kamere, burme, kreditne kartice, a srećom niko nije povrijeđen. 

Ovo je još samo jedan u nizu incidenata koji nikako ne ide u prilog reputaciji koju Brazil odavno ima u svijetu.

Upravo je to problem broj jedan koji je na inauguraciji obećao da će riješiti novi predsjednik Žar Bolsonaro. 

Inače, u Rio de Žaneiru policija se suočava sa rekordnim talasom kriminala koji i te kako utiče na turizam u ovom gradu.

Turisti koji putuju sa kamerama i pametnim telefonima lake su mete, posebno na putu ka statui Hrista Spasitelja gdje se svakodnevno događaju pljačke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.