BG:
ilustracija

Slučaj "Durmitor"

BG: "Škaljarcima" odloženo suđenje

U Višem sudu u Beogradu je za 1. mart odloženo suđenje dvojici optuženih za nedozvoljeno nošenje oružja koji su 2017. godine uhapšeni u beogradskom restoranu "Durmitor", Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću, a za koje mediji navode da su pripadnici takozvanog "škljarskog klana".

Suđenje je odloženo, jer je Nilović uhapšen u srijedu i zadržan u policiji, a inače se branio sa slobode. Više detalja o njegovom hapšenju nije saopšteno. Na sljedećem suđenju očekuje se ispitivanje vještaka za DNK.

U "Durmitoru" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović i Ilija Zec.

Zec je međutim, u maju 2018. na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog djela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 mjeseci sa rokom provjere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara. Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja. Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmjenično nosili on i Nilović.

Na suđenju u julu, vještak je obznanio da je tokom vještačenja došlo do propusta i da je na pištolju koji je pronađen kod Muratovića, nađen i DNK M.V, koji je takođe uhapšen u „Durmitoru“, ali nije optužen. Tužilaštvo je nakon toga, predložilo novo vještačenje da bi se otklonile nejasnoće, a to vještačenje treba da bude predstavljeno na sljedećem suđenju.

Muratović je na početku suđenja u maju prošle godine negirao krivično djelo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen prije nego što je uspio da to uradi. On je u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja.

Muratović i Nilović optuženi su za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. "Škaljarski klan" se inace u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je nedavno zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.