Oteta supruga milionera, otmičari traže devet miliona eura
Ane-Elizabet Falkevik Hagen, foto: Politet.no

Nestala 31. oktobra prošle godine

Oteta supruga milionera, otmičari traže devet miliona eura

Norveška policija saopštila je danas da je supruga milionera Toma Hagena oteta i da su njeni otmičari zatražili otkup u iznosu od devet miliona eura.

Glavni istražitelj Tomi Broeske izjavio je da je Ane-Elizabet Falkevik Hagen nestala 31. oktobra prošle godine, prenio je AP.

Njen suprug Tom Hagen, investitor u nekretnine i vlasnik energetskih objekata 172. je na listi najbogatijih 400 osoba u zemlji koju je objavio norveški finansijski magazin "Kapital".

Policija je saopštila da je u poruci pronađenoj u njihovoj kući istočno od Osla opisano šta će joj se dogoditi, ukoliko ne bude plaćena otkupnina u kripto valuti Monero.

Nisu objavljeni detalji poruke, ali je rečeno da su otmičari zaprijetili nasiljem.

" U pitanju su veoma ozbiljne prijetnje" - rečeno je iz policije.

Ovakvi slučajevi su izuzetno rijetki u Norveškoj, zemlji sa niskom stopom zločina.

Vijest o višemjesečnom nestanku prvi put su objavile novine "Aftenposten" u srijedu, a kojih tvrde da su već neko vrijeme znale za taj slučaj, ali su odlučile da ne objavljuju detalje kako bi zaštitili gospođu Hagen.

Čini se da je gospođa Hagen bila oteta iz kupatila svog doma i da je bilo "ograničenog dijaloga" sa navodnim otmičarima preko interneta.

U srijedu ujutro, kada je Aftenposten objavio svoj izvještaj, policija je oko kuće postavila kordon.

U saopštenju, policija je navela da je donijela odluku da se slučaj objavi, uprkos prijetnjama otmičara, kako bi se zatražilo više informacija, prenosi BBC.

NRK navodi da par živi u Lorenskog, istočno od Osla, i da se medijski slabo eksponiraju.

 

Lørenskog-forsvinningen: Slik bygget Tom Hagen opp milliardformuen https://t.co/zWi8MnGLuI

— VG (@vgnett) January 9, 2019

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.