Tri razloga zbog kojih zimi dobijamo na kilaži
ilustracija

Tri razloga zbog kojih zimi dobijamo na kilaži

Zima je doba godine kada nakupljamo najviše neželjenih kilograma.

Za to postoje tri jednostavna razloga:

Metabolizam

Tokom zime metabolizam se ubrzava te ne funkcioniše onako kako bismo htjeli. Metabolizam se ubrzava u nastojanju da osigura što više energije kako bi tijelo proizvelo toplinu. Tijelo u zimskim mjesecima traži više hrane kako bi zadovoljilo povećane zahtjeve za energijom i tu  leži jedan od ključeva povećane tjelesne težine.

Slatkiši

Željeli to ili ne, zimi se peče više kolača zbog praznika i dostupni su nam doslovno gdje god se pojavili.

Zimska depresija

Iako je možda nemate dijagnostifikovanu, to ne znači da neke od simptoma nemate. Manjak dnevnog svjetla i tmurno vrijeme značajno utiču na raspoloženje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.