Broj žrtava željezničke nesreće u Danskoj porastao na osam (VIDEO)
Foto: EPA

Broj žrtava željezničke nesreće u Danskoj porastao na osam (VIDEO)

Broj žrtava najsmrtonosnije željezničke nesreće u Danskoj u poslednjih 30 godina porastao je na osam, pošto su iz olupina voza izvučena još dva tijela, saopštila je danas policija.

U jučerašnjoj nesreći su poginule tri žene i pet muškaraca, dok je 16 osoba povrijeđeno.

Do sada su identifikovane četiri žrtve.

Sve žrtve su bile putnici brzog voza koji je u trenutku udesa išao sistemom mostova Storbelt, koji povezuje danska ostrva Zeland i Funen.

Vlasti istražuju da li je do nesreće došlo kada je teret pao s teretnog voza i udario u putnički voz koji se kretao u suprotnom smjeru.

Navedeno je i da bi jedan od faktora koji su doprinijeli nesreći mogao biti jak vjetar zbog kog je drumski saobraćaj na Storbeltu bio zatvoren.

Policija je saopštila da su poslednja dva tijela pronađena tek kad je olupina sklonjena s mjesta udesa i da je šteta na putničkom vozu "tolika da je bilo veoma teško doći do najoštećenijeg dijela" dok se voz nalazio na mostu ali i da je gotovo izvjesno da u vozu nema više leševa.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.