U eksploziji gasa u zgradi u Rusiji poginulo 38 osoba, među njima šestoro djece
Foto:Sputnjik

I dalje traju akcije traženja i spašavanja

U eksploziji gasa u zgradi u Rusiji poginulo 38 osoba, među njima šestoro djece

Broj poginulih u eksploziji plina u stambenoj zgradi u gradu Magnitogorsku povećan je na 38, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

Šestoro djece je među žrtvama tragedije do koje je došlo zbog eksplozije plina nakon čega se urušio dio desetospratne zgrade, naveli su iz ministarstva i dodali da se najmanje tri osobe i dalje vode kao nestale. Dodaje se da je ostalo da spasilačke ekipe pretraže i treći dio preostalih ruševina.

Devetomjesečna muška beba koja je u utorak pronađena ispod ruševina skoro 36 sati nakon eksplozije zadobila je ozbiljne povrede, ali je u stabilnom stanju u pedijatrijskoj bolnici u Moskvi. Ona je do glavnog ruskog grada, udaljenog 1.400 kilometara od Magnitogorska, prevezena avionom Ministarstva zdravstva.

I dalje traju akcije traženja i spašavanja. 

Ministarka zdravlja Veronika Skvortsova u srijedu je kazala da je beba pretrpjela površne rane glave, ali da nema oštećenja mozga.

Eksplozija se dogodila 31. decembra u desetospratnici u gradu Magnitogorsku, u ruskoj regiji Celjabinsk.

Dio desetospratnice srušio se prije svitanja posle eksplozije najvjerovatnije izazvane curenjem gasa.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, uništeno je 26 stanova u kojima je živjelo 46 osoba, a u zoni obrušavanja živjelo je 120 stanara.

Iz ruševina je juče izvučen živ i jednomjesečni dječak, 35 sati posle urušavanja dijela zgrade.

Agencije

.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.