Građani više neće morati da ovjeravaju zdravstvene knjižice na šalteru
Ilustracija

Ukidaje ovjere

Građani više neće morati da ovjeravaju zdravstvene knjižice na šalteru

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) početkom iduće godine razviće servis eOsiguranje na osnovu kojeg građani više neće morati da ovjeravaju zdravstvene knjižice na šalteru.

Direktor FZO Sead Čirgić kazao je Vijestima da je eOsiguranje njihova sljedeća aktivnost,prenosi RTCG.

Građani će od 2019. godine moći na svom mobilnom telefonu ili računaru da provjere da li su ih poslodavci prijavili za zdravstveno osiguranje.

"Obezbijedićemo da osiguranik u svakom trenutku može da provjeri da li je uredno prijavljen na zdravstveno osiguranje, odnosno da li je njegova knjižica aktivna (elektronski ovjerena)", rekao je Čirgić.

On ocjenjuje da će ukidanje ovjere zdravstvenih knjižica bitno olakšati osiguranicima, jer više morati da čekaju ispred šaltera, dok će istovremeno rasteretiti i zaposlene u svim područnim jedinicama i filijalama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.