Oduzeta eksplozivna naprava težine 1.5 kg, uhapšena 25-godišnjakinja koja važi za bezbjednosno interesantno lice
ilustracija

Pretresi u Podgorici i Danilovgradu, više osoba privedeno

Oduzeta eksplozivna naprava težine 1.5 kg, uhapšena 25-godišnjakinja koja važi za bezbjednosno interesantno lice

Policija je u Podgorici i Danilovgradu izvršila pretrese na više lokacija. Pretresom je pronađena i oduzeta eksplozivna naprava i uhapšeno bezbjednosno interesantno lice.

Crnogorska policija je ovom akcijom još jednom pronašla i oduzela sredstva namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela.

Kako je saopštila Uprava policije, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su naime, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policiije, preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, došli do operativnih informacija na osnovu kojih su kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici inicirali i od njega pribavili naredbe i izvršili pretres stana i drugih prostorija bezbjednosno interesantnih lica V.P (25), A.P (25) i B.Z (33) na jednoj lokaciji na teritoriji Opštine Podgorica, kao i tri porodične kuće i dva vozila na teritoriji Opštine Danilovgrad koja koriste ova lica.

"Tom prilikom na više kontrolisanih lokacija pronađeni su tragovi narkotika, manja količina heroina, vaga za precizno mjerenje, kao i improvizovana eksplozivna naprava koja se se nalazila u PVC kesi sastavljena od praškaste materije nalik na privredni eksploziv, težine od oko 1,5 kg, a koja je bila u zelenoj plastičnoj flaši sa detonirajućom kapislom za koju je pričvršćen sporogoreći štapin dužine oko 80 cm", kaže se u policijskom saopštenju.

Kako se dalje navodi, navedena improvizovana eksplozivna naprava demontirana je od strane službenika Grupe za ATP Uprave policije na licu mjesta i izuzeta je radi vršenja vještačenja u Forenzičkom centru.

U sklopu navedenih pretresa vozila, objekata i lica, izuzeto je takođe više mobilnih telefona i tablet uređaja i mobilni telefon sa inostranom SIM karticom namijenjen za vršenje enkriptovanih komunikacija, a koji će u cilju rasvjetljavnja gore navedenog krivičnog djela biti upućeni na odgovarajuća vještačenja.

O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici.

Takođe, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su uhapsila A.P, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U službene prostorije CB Podgorica dovedeno je više lica i u toku je dalja kriminalistička obrada - zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.