Smolović izabran za zamjenika predsjednika Partnerskog savjeta za regionalni razvoj
Petar Smolović

Smolović izabran za zamjenika predsjednika Partnerskog savjeta za regionalni razvoj

Na konstitutivnoj sjednici Partnerskog savjeta za regionalni razvoj koja je održana danas u Podgorici za zamjenika predsjednika Savjeta izabran je Petar Smolović predsjednik Opštine Bijelo Polje.

Kako je saopšteno iz Opštine Bijelo Polje, na sjednici su usvojeni informacija o izmjenama Odluke o osnivanju i  Pravilnik o radu Savjeta za regionalni razvoj, a bilo je riječi i o strateškom planiranju razvoja jedinica lokalne samoupave, indeksu konkurentnosti jedinica lokalne samouprave za period 2015 do-2017. godina.

Partnerski savjet za regionalni razvoj osnovan je Odlukom Vlade Crne Gore kao njeno savjetodavno tijelo.

Zadaci ovog Savjeta su: praćenje stanja u oblasti regionalnog razvoja i davanje preporuka za preduzimanje mjera za unapređivanje regionalnog razvoja Crne Gore, davanje mišljenja na nacrt Strategije regionalnog razvoja Crne Gore, davanje preporuka za utvrđivanje prioriteta u realizaciji razvojnih projekata, sagledavanje efekata primjene politike regionalnog razvoja i  obavljanje drugih poslova u skladu sa zakonom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.