BIH: Poginule majka i kćerka, povrijeđena trojica dječaka, vozač imao preko 3 promila alkohola u krvi
Sa lica mjesta, foto:Avaz

Proglašen Dan žalosti

BIH: Poginule majka i kćerka, povrijeđena trojica dječaka, vozač imao preko 3 promila alkohola u krvi

Na području opštine Novi Travnik u BIH, povodom smrti dvije osobe, koje su poginule u petak u saobraćajnoj nesreći, proglašen je dan žalosti.

Povodom tragične saobraćajne nesreće koja se desila u večernjim satima u centru Novog Travnika, u kojoj su smrtno stradala dva, a teže povrijeđena tri pješaka, održana je vanredna sjednica Opštinskog štaba civilne zaštite Novi Travnik.

Opštinski štab civilne zaštite Novi Travnik izražava iskreno saučešće porodicama stradalih lica, te je donio odluku o interventnoj finansijskoj pomoći porodicama stradalih i odluku o proglašenju dana žalosti na području opštne Novi Travnik.

"Danima žalosti proglašeni su današnji dan i dan ukopa-sahrane stradalih lica u saobraćajnoj nesreći", saopšteno je, prenosi Anadolija.

U tragičnoj nesreći su poginule majke i kćerka, a povrijeđena su trojica dječaka.

Smrtno su stradale 30-godišnja Azra Hadžić i njena devetogodišnja kćerka Alma, dok je dječak star četiri godine iz iste porodice teško povrijeđen i prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

U nesreći su povrijeđeni i dječaci od osam i 12 godina, sinovi glavnog imama u Novom Travniku. Jedan dječak je prevezen u KCUS, dok je drugi smješten u travničku bolnicu, piše sarajevski Avaz.

Opel Astrom je upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić, koji je odranije poznat policiji i koji je imao više od tri promila alkohola u krvi. 

"Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama - pojasnio je lokalni tužilac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.