Čađenović će biti saslušan zbog bjekstva Branke Milić
Mihailo Čađenović

U ambasadu Srbije dovezena vozilom DF-a

Čađenović će biti saslušan zbog bjekstva Branke Milić

Danas će u Specijalnom tužilaštvu biti saslušan Mihailo Čađenović, vozač Andrije Mandića, zbog bjekstva okrivljene u postupku za pokušaj terorističkog napada Branke Milić u Ambasadu Srbije u Podgorici.

Naime, sumnja se da je bjekstvo Milić u Ambasadu Srbije bilo unaprijed organizovano i da je ona dovezena vozilom “Eeno fluens” koje je Skupština dodjelila Demokratskom frontu na korišćenje, a vozio ga upravo okrivljeni Čađenović, pišu Dnevne novine.

On će tužiocu morati objasniti ko je upravljao vozilom koje je zadužio i da li je bjekstvo Milić bilo unaprijed organizovano.

Milić je 23. novembra demonstrativno napustila suđenje za pokušaj terorističkog napada bez odobrenj a sudije, nakon čega je izdat nalog za njeno privođenje. Ona je odmah zatim u pratnji advokata pobjegla u Ambasadu Srbije gdje se krije od nadležnih organa, koji su raspisali potjernicu za njom.

Sumnju da je bjekstvo organizovano izrazio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je kazao da je tom prilikom došlo do zloupotrebe službenog vozila koje je Skupština dodijelila na korišćenje Demokratskom frontu.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pozvalo je u četvrtak ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor i uručilo mu notu kojom se, zbog slučaja Branke Milić, za organe Crne Gore traži pristup srpskoj ambasadi.

Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.