Jedine četvorke u Crnoj Gori slave 19. rođendan
Foto: Radio Herceg Novi

Primjer vrijednih i skromnih mladih ljudi

Jedine četvorke u Crnoj Gori slave 19. rođendan

Prve i jedine četvorke u Crnoj Gori - Ivana, Božidar, Vasilije i Petar Mijušković iz Kumbora danas slave 19. rođendan.

Kumborska četvorka primjer je vrijednih i skromnih mladih ljudi. Nakon završene srednje škole sada su studenti, Ivana prve godine Pravnog fakulteta u Podgorici, Petar je upisao Fakultet za turizam i hotelijerstvo, a Božidar i Vasilije Pomorski fakultet

Zbog obaveza Ivana će rođendan proslaviti u Podgorici, Petar u Splitu sa svojim saigračima, dok će Božidar i Vasilije obilježiti sa svojim drugovima u Herceg Novom. Prvi put neće biti kući na okupu.

Na njihove odluke o izboru fakulteta, majka Vesna i otac Srđan nisu željeli puno da utiču, premda nije lako istovremeno školovati njih četvoro. Majka Vesna ističe da se svi trude da pomognu i doprinesu svojim radom kućnom budžetu.

"Srđan je zaposlen, ja radim tokom ljeta, kao i njih četvoro. Svi oni rade sezonski, tokom ljeta, a Božidar i vikendom tokom cijele godine. Vasilije je takođe želio da radi i nakon ljeta ali obaveze na fakultetu mu to nisu dozvolile, jer predavanja pojedinim danima ima i ujutru i poslijepodne. Ljeti se trude da što više zarade, Ivana je radila čak dva posla. Petar takođe uspjeva da sezonski radi, ali mu tokom godine obaveze koje ima kao sportista i student to ne dozvoljavaju. Do sada smo imali veliku pomoć i podršku i zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pomagali u njihovom odrastanju jer bi, bez toga, sve bilo mnogo teže isfinansirati", ističe Vesna.

Petar je igrač prvog tima PVK „Jadran“. Od desete godine je i vaterpolo reprezentativac Crne Gore. Za Vasilija i Božidara, Pomorski fakultet je bio logičan slijed  nakon završene srednje Nautičke škole u Kotoru, a Ivana je nakon gimnazije odabrala pravo. 

8dc584ac94b09d9f713c814be5f2d72c

Foto: Radio Herceg Novi

"Kao i sva druga djeca imaju svoje želje i brojne planove, a mi ćemo nastojati, kao i do sada, da ih ispunimo koliko možemo.  Oni su skromni, bez velikih prohtjeva, vrijedni su, ne boje se posla, završavaju svoje obaveze, tako su naučeni od malena. Sve rješavamo uz dogovor  i dobru organizaciju", kaže Vesna. 

Povezani neraskidivim nitima bratske i sestrinske ljubavi, uvijek su velika podrška jedni drugima.

Za Vesnu i Srđana prethodnih 19 godina proletjelo je kao tren, a ova hrabra majka sa puno optimizma gleda i na naredni period,  jer kako kaže, najveće zadovoljstvo joj donosi kada vidi da su njih četvoro zdravi, srećni i ispunjeni.

Izvor:Radio Herceg Novi

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.