Ne nosite posao kući, uništiće vam ljubav
Ilustracija

Čest uzrok raskida

Ne nosite posao kući, uništiće vam ljubav

U današnje vrijeme veoma je teško napraviti granicu između posla i privatnog života, što se može odraziti i na ljubavne veze.

Ako vam se često dešava da posao nosite sa sobom, satima od kuće radite na određenim projektima ili telefonirate i odgovarate na preostale mejlove, možete da izazovete raskid, rezultat je istraživanja Univerziteta Virdžinija, prenosi Super Žena.

U studiji je dokazano da čak i da ne radite u kontinuitetu, već samo na nekoliko sati provjeravate svoj e-mail zbog posla, vremenom možete da ugrozite emotivnu vezu, koja će postajati sve napetija. 

Nezadovoljstvo partnera će rasti, a ujedno i vaše, te će konflikti stvarati svakodnevno. 

Zanimljivo istraživanje je pronašlo da jednostavno stalna dostupnost (telefoniranje, provjeravanje pristigle pošte isl) na duže staze stvara nezadovoljstvo i stres. 

Tako je savjet naučnika da pravovremeno završavate svoje obaveze, pa čak i da ostanete duže na poslu, ali da posao ne obavljate kod kuće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.