Pojavio se na vratima doma nakon dva mjeseca, a DNK
Foto: Twitter

Bratanica se skoro srušila od šoka

Pojavio se na vratima doma nakon dva mjeseca, a DNK "potvrdio" da je njegov leš u grobu

“Pokojni” Ajgali Supugalijev (63) iz Kazahstana pojavio se na vratima svog doma dva mjeseca nakon što je porodica sahranila leš, čija je DNK analiza pokazala da pripada njemu.

Njegov nestanak prijavljen je 9. jula, a tijelo u fazi raspadanja, pronađeno je blizu njegove kuće skoro dva mjeseca kasnije. Analiza u laboratoriji navodno je pokazala 99,92 odsto vjerovatnoće da pripada Supugalijevu. Izrađen je izvod iz matične knjige umrlih, a njegov brat je organizovao sahranu. 

Ispostavilo se da je “preminuli” u stvari otišao da radi na udaljenoj farmi, ne obavjestivši nikoga o tome, posle čega se vratio kući, na zaprepašćenje ukućana. Njegova bratanica se umalo srušila kada ga je videla.

Ajgalijev brat sa pravom je ogorčen i pita se koga su to sahranili i da li pokojnika neko traži. 

Naučnica Akmaral Žubatirova, koja je izvela sporan test u laboratoriji brani svoj rad.

- Nemoguće je bez sumnje utvrditi identitet tijela, oslanjajući se isključivo na DNK. Ne treba da zaboravimo da je postojala mogućnost greške od 0.08 procenata – rekla je zaposlena u laboratoriji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.