Oglasila se policija o slučaju iz Ulcinja: Policajci već osumnjičeni za zlostavljanje

Oglasila se policija o slučaju iz Ulcinja: Policajci već osumnjičeni za zlostavljanje

Protiv trojice policajaca, koji su učestvovali u raciji u Ulcinju tokom koje je došlo do prekoračenja ovlašćenja, ranije je podignut optužni prijedlog zbog sumnje da su počinila krivično djelo zlostavljanje, saopštila je Uprava policije. Iz policije poručuju da će u tom slučaju postupiti u skladu sa odlukom suda.

Iz policije podsjećaju da je riječ o slučaju koji se dogodio 17.06.2017. godine. 

Navode i da je policija još prošle godine preduzela aktivnosti u cilju utvrđivanja činjenica u vezi sa postupanjem policijskih službenika u lokalu u Ulcinju.

“Uprava policije će preduzimati sve zakonom propisane aktivnosti u cilju zaštite policijskih službenika koji zakonito postupaju u obavljanju svojih poslova i zadataka, a koji su pritom predmet napada, bilo verbalno ili fizički. Sa druge strane, Uprava policije će preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju sankcionisanja dokazanih slučajeva prekoračenja ovlašćenja i drugih vrsta neprofesionalnog ponašanja policijskih službenika. Nezakonito ponašanje građana, ni policijskih službenika, se neće tolerisati”, poručuju iz Uprave policije.

Navode da je policija u konkretnom slučaju preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja istine.

Službenici OB Ulcinj su prošle godine, nakon događaja od 17.06.2017. godine, kada nisu bili ni u saznanju da postoji ovaj snimak, postupili po pritužbi advokata oštećenih.

“U prostorijama OB Ulcinj uzete su izjave od policijskih službenika koji su te večeri vršili raciju u ugostiteljskom objektu u Ulcinju. O svemu je upoznat nadležni tužilac koji je podigao optužni predlog protiv tri policijska službenika zbog sumnje da su počinila krivično djelo zlostavljanje. S obzirom da je ovaj predmet u fazi sudskog postupka, prema njemu ćemo se odrediti nakon završetka postupka na način što ćemo postupiti u skladu sa konačnom odlukom suda koji odlučuje u ovom predmetu”, poručuju iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.