Nakon osam zajedničkih godina lavica ubila lava u zoološkom vrtu
Foto: Facebook

Nakon osam zajedničkih godina lavica ubila lava u zoološkom vrtu

Zuri, dvanaestogodišnja lavica, čeljustima je zadavila svog partnera Njaka u njihovom prostoru u zoološkom vrtu u Indijanapolisu, prenosi Bi-Bi-Si.

Sa desetogodišnjim lavom, Zuri je živela osam godina zajedno, a 2015. su dobili tri mladunčeta.

„Njak je bio veličanstven lav i svima će nedostajati“, navela je uprava zoološkog vrta, dodajući da se sprovodi podrobna istraga o tome šta je izazvalo sukob.

Osoblje kaže da ih je uzbunila iznenadna neuobičajena količina rike, koja je dolazila iz prostora za lavove.

Kada su došli ugledali su Zuri kako čeljustima drži svog partnera za vrat i uprkos naporima da ih razdvoje, lavičine čeljusti nisu puštale dok Njak nije prestao da se pomjera.

Iz zoološkog vrta navode da između njih dvoje nikada do sada nije bilo agresivnog ponašanja, mada su u prirodi zabilježeni napadi slični napadi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.