Još jedna žrtva stravične nesreće na auto-putu kod Jagodine: Šezdesetogodišnjak preminuo u bolnici
Foto: Tanjug

8 žrtava

Još jedna žrtva stravične nesreće na auto-putu kod Jagodine: Šezdesetogodišnjak preminuo u bolnici

Šezdesetogodišnji N.S. koji je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak dogodila na auto-putu između Jagodine i Ćuprije, preminuo je u srijedu jutro oko osam sati u KC Niš.

On je, kako kažu u toj ustanovi, u utorak popodne primljen na intenzivnu negu KC Niš u izuzetno teškom stanju, bez svijesti, nekomunikativan i sa politraumama.

- Pored svih napora ljekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra u borbi za njegov život, preminuo je u srijedu jutro u 8 sati , navode u KC NIš.

Još dvoje povrijeđenih D. P. (34) i A. I. (30) zbrinuto je u utorak u niškoj bolnici, a njihovo stanje je i danas nepromijenjeno.

- Kod D. P. je dijagnostikovan je prelom karlice i koštanih struktura kičmenog stuba. Trenutno je stabilan i smješten u intenzivnu njegu radi daljeg liječenja i praćenja stanja. Za sada neće biti hirurških intervencija. Kod A.I. je nakon dijagnostike multislajsnim skenerom utvrđeno da se radi o distezionim povredama mišića vrata. Trenutno je smješten na odeljenju Klinike za neurohirurgiju KC Niš, nije životno ugrožen a ljekari budno prate njegovo stanje, saopštili su u KC.

Povrijeđeni iz dvostrukog lančanog sudara na autoputu kod Jagodine, koji se nalaze u bolnicama u Ćupriji i Jagodini, nisu životno ugroženi, rekli su Tanjugu direktori tih zdravstvenih ustanova.

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je Tanjugu da se u ovoj ustanovi danas nalazi još petoro povrijeđenih i da nisu životno ugroženi.

Riječ je o pacijentima uglavnom sa prelomima ekstremiteta, rekao je Gajić.

Prema njegovim riječima, povrijeđeni iz Kruševca i Vranja su ranije izrazili želju da liječenje nastave u bolnicama u svojim mjestima.

On je naveo da je oko ponoći u Bolnicu primljeno i dvoje povrijeđenih iz teškog udesa sinoć kod Svilajnca - jedna žena sa unutrašnjim krvarenjem koja je operisana i muškarac sa povredom lica.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini Miloš Lukić, izjavio je Tanjugu da je stanje povrijeđenih smještenih u odjeljenjima hirurgije i ortopedije u Jagodini, stabilno i niko nije životno ugrožen.

U opštoj bolnici u Jagodini je šestoro povrijeđnih od kojih su pet stranci: Grk, Albanac iz Makedonije, Njemac, Poljak i Turčin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.