Zaplijenjeno 40kg nelegalno ulovljene ribe, procesuirano više lica
ilustracija

NP Skadarsko jezero

Zaplijenjeno 40kg nelegalno ulovljene ribe, procesuirano više lica

Nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero u saradnji sa pripadnicima Uprave policije su u dvije odvojene akcije zaplijenili 40kg nelegalno ulovljene ribe, a zbog krivolova je procesuirano više lica.

Iz NP Skadarsko jezero ističu da je, 3.oktobra  u reonu Koraćica zbog nezakonitog ribolova građenem privremeno oduzeto 30 ribolovnih mreža i 15 kilograma ribe.

"Tokom akcije u reonu Vrbovac došlo je do potjere za izvršiocima i tom prilikom privremeno je oduzeta električna sonda i 25 kilograma ribe. Navedena sredstva su privremeno oduzeta i smještena u magacinu Službe zaštite, a lica su predata na dalje procesuiranje državnim organima", navode iz NP.

U  cilju očuvanja biodiverziteta tog zaštićenog područja dogovoreno je kako navode, da se ovakve i slične akcije sa pripadnicima Policije sprovode makar dva puta nedjeljno.

"Podsjećamo da je Nacionalni park Skadarsko jezero zaštićeno prirodno područje i prekogranični prirodni prostor koji karakterišu bogatstvo i raznovrsnost flore i faune, kao i značajno kulturno-istorijsko nasljeđe. Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gre apeluje na sve korisnike prostora i svijest ukupne društvene zajednice da se odgovorno odnose prema prirodnim, kulturnim i ljudskim radom stvorenim vrijednostima ovog nacionalnog parka, kao i da aktivno participiraju u slučajevima uočavanja eventualnih nezakonitih radnji pozivanjem na dežurni telefon Službe zaštite 067/310-454", saopšteno je iz NP Skadarsko jezero.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.