Mađioničar uzeo milion dolara (VIDEO)

Nikome nije jasno kako to radi

Mađioničar uzeo milion dolara (VIDEO)

Ovaj mađioničar ima sindrom karpalnog kanala. Zbog toga ga često bole šake, a Šin se boji da će mu s vremenom mišići potpuno atrofirati što bi značio kraj njegove mađioničarske karijere...

Šin Lim (26) je pobjednik najnovije sezone američkog Supertalenta. Njegove 'majstorije' s kartama i ostali mađioničarski trikovi osvojili su žiri, ali i cijelu Ameriku koja je glasala za njega.

Šin je osvojio prvo mjesto u šou programu 'Americas Got Talent', dobio je svoju predstavu u Las Vegasu i novčanu nagradu od milion dolara.

Mnogi pokušavaju odgonetnuti njegove trikove, ali to nikome ne polazi za rukom. Šin je krunisan i titulom svjetskog prvaka u izvođenju trikova kartama 2015. Njegovi trikovi su umjetnost, tvrde oni koji su vidjeli njegove izvedbe uživo, a prilično su fascinantne i na YouTubeu.

Oduševio je nedavno i voditeljicu Ellen Degeneres (60) kojoj je zamijenio kartu koju je držala u zubima bez da je uopšte dotakao. Šin je gostovao i u emisiji 'Penn and Teller: Fool us', u kojoj poznati komičarski i mađioničarski duo Penn i Teller otkriva kako se trikovi rade.

Šin je postao jedini mađioničar na svijetu koji je njih uspio prevariti - dvaput.

Ovaj mađioničar ima sindrom karpalnog kanala zbog kojeg se morao odreći svoje najveće strasti - sviranja klavira. Taj sindrom nastaje zbog preopterećenja tetiva ili učestalih ponavljajućih pokreta šake. Manifestuje se kao osjećaj trnjenja i bolova u ruci.

Zbog toga Šina često bole šake pa se boji da će mu vremenom mišići potpuno atrofirati što bi značio kraj njegove mađioničarske karijere. Lim je svakako magiju podigao na novi nivo. Pogledajte video.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.