Rakočević: Srbi ne mogu biti ugroženi jer su neraskidivi dio ovovremene Crne Gore
Nikola Rakočević

DPS će raditi na suzbijanju nacionalizma

Rakočević: Srbi ne mogu biti ugroženi jer su neraskidivi dio ovovremene Crne Gore

Svima u Crnoj Gori je jasno da se već godinama vodi antidržavna kampanja, a u posljednjim mjesecima ona se intenzivirano očitava kroz neosnovane optužbe iz opozicije i sa određenih adresa van Crne Gore o navodnoj ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori, ocijenio je Nikola Rakočević, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

 

Poslanik tome vidi brojne razloge, a najbolniji za one koji napadaju Crnu Goru su njena nezavisnost, članstvo u NATO i samoodrživost.

"Posljednju u nizu takvih nepristojnih ocjena, pročitali smo u saopštenju Demokratskog fronta, u kojem su prenijeti stavovi  Ivice Dačića, predsjednika SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije. Premijer Marković je mudro odbio da, komentarišući takve neistine, učestvuje u aktuelizaciji te sumanute propagande.
 Upravo skladno takvom stavu, siguran sam da bi svaka dobromisleća osoba izbjegla da komentariše sadržaj saopštenja poslanika Demokratskig fronta, Jovana Vučurovića. I predsjednik Vlade Duško Marković i svi u DPS-u će i ovom prilikom dati doprinos smirivanju strasti i poručiti da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi, jer su Srbi neraskidivi dio ovovremene Crne Gore. Srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva", saopštio je Rakočević.

Rakočević ipak poručuje da obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi.

"Na suzbijanju nacionalizma, sa kojeg god pola da dolazi, i Vlada i ostale institucije u čijem radu učestvuje, DPS će predano raditi", naglasio je Rakočević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.