KCCG: Petnaestogodišnjaku presađena kost iz potkoljenice u ruku
Ilustracija

Prvi put bez pomoći ljekara sa strane

KCCG: Petnaestogodišnjaku presađena kost iz potkoljenice u ruku

U Kliničkom centru uspješno se primjenjuju nove operativne metode i procedure koje rade isključivo ljekari iz Kliničkog centra Crne Gore.

 Namjera novog menadžmenta je da ta zdravstvena ustanova bude regionalni zdravstveni centar. Direktor Kliničkog centra najavio je korake kojim će zadržati najbolje ljekare, a pojedine možda i vratiti, prenosi RTCG.

U Kliničkom centru prvi put je, bez pomoći kolega sa strane, odrađena intervencija kojom je petnaestogodišnjaku presađena kost iz potkoljenice u ruku. 

"Kod pacijenta koji je imao patološki prelom ramene kosti očistili kompletnu cističnu promjenu koja je napravila destrukciju ramene kosti, potom otkinuli dio tanje kosti potkoljenice da bi plasirali kroz kanal ramene kosti," saopštio je hirurg Nermin Abdić za Javni servis.

Takav hirurški zahvat radi se samo u još jednom zdravstvenom centru u regionu. To je jedna od novih procedura koje se odnedavno primjenjuju u KCCG.

Direktor KC Jevto Eraković kaže da je krajnji cilj te institucije da postane regionalni centar.

"Nove procedure su pokazatelj da imamo jasan put, jasne definicije na koji način treba da se radi", rekao je Eraković.

Iako je veliki broj ljekara koji su napustili KCCG, Eraković najavljuje mogući povratak pojedinih stručnjaka.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.