Raste broj turista u CG: Stiglo 63% više Njemaca
Ilustracija

Raste broj turista u CG: Stiglo 63% više Njemaca

Crna Gora bilježi rast broja turista sa određenih tržišta zahvaljujući sve boljoj dostupnosti naše zemlje posjetiocima sa različitih meridijana.

Evropska komisija za putovanja (ETC) u novom izvještaju o broju turista u prvih pola godine, navodi skoro kao kuriozitet podatak da je u našu zemlju u tom periodu stiglo čak 63 odsto više turista iz Njemačke. Razlog su, preciziraju, “novi direktni letovi koji su bili katalizatori ovako značajnog rasta, pišu Dnevne novine

Njemačka, Francuska i Velika Britanija, kao glavna evropska emitivna tržišta zemlje iz kojih dolazi najveći broj turista povećale su broj dolazaka u glavnim destinacijama širom Evrope, ali su najveće pozitivne razlike u odnosu na godinu ranije upravo zemljama istočnog Mediterana, uključujući Hrvatsku, Maltu i Kipar.

“Putnici se vraćaju u Tursku koja bilježi rast od 33 odsto, a brojke su dodatno poboljšane zbog širenja tržišta na Kinu. Rast posjete balkanskih država, kao što su Hrvatska sa 27 odsto i Crna Gora sa 22 odsto takođe je uslovljen boljim avionskim konekcijama”, dodaje se u izvještaju “Evropski turizam Trendovi i prognoze 2018”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.