Galip: Ambasada Turske uvijek spremna da pomogne Bijelom Polju
Smolović, Galip i Ozdemir

Uspješna saradnja u oblasti kulture između Edirnea i Bijelog Polja

Galip: Ambasada Turske uvijek spremna da pomogne Bijelom Polju

Predstavnici turskog grada Edirnea na čelu sa guvernerom Gunajem Ozdemirom i ambasadorom Turske u našoj zemlji Serhatom Galipom boravili su danas u posjeti Bijelom Polju.

Delegaciju Edirnea ugostili su predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i predsjednik Skupštine Opštine Abaz Dizdarević sa saradnicima.

Glavna tema susreta bila je saradnja dva grada u oblasti kulture.

Smolović je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg susreta sa prijateljima iz Turske. 

“U jednom prijateljskom i otvorenom razgovoru sagledali smo dosadašnju saradnju na kojoj smo zahvalni i apostrofilrali koji su to putevi za produbljivanje naše tradicionalne saradnje, kako na polju kulture tako i na ekonomskom planu", rekao je gradonačelnik Bijelog Polja.

Ambasador Galip je čestitao Smoloviću izbor na funkciju predjsednika Opštine.

"Dogovorili smo plodnu saradnju sa Opštinom Bijelo Polje tako da će ova Opština uvijek biti u fokusu naših aktivnosti. Ambasada Turske je spremna da pomogne Bijelom Polju kad god to bude bilo potrebno", kazao je turski ambasador.

37627624102173622176353577361230592773455872n

Foto:Kodex

Prema riječima Abaza Dizdarevića saradnja sa turskim gradom u prethodnom periodu potvrdila je da umjetnost najbrže i najbolje povezuje sredine.

"Povod današnje posjete je program koji je realizovan u trajanju od četiri godine u gradu Edirneu a tiče se likovne umjetnosti odnosno organizovanja likovnog simpozijuma koji je za te četiri godine okupio preko 30 autora iz Crne Gore. Upravo večerašnja izloba će biti potvrda saradnje među umjetnicima", rekao je on govoreći o izložbi slika balkanskih umjetnika  - Internacionalni likovni susreti Edirne, Turska koja će biti otvorena večeras.

Danas, istakao je Dizdarević, ova delegacija razvija saradnju i na novim poljima.

"Razgovarali smo o tome kako proširiti saradnju na polju umjetnosti i kulture ali i realizovati sve one potencijalne i edukativne, zdravstvene i sve one mogućnosti koje Republika Turska nudi Crnoj Gori kao i Crna Gora Turskoj", naveo je on.

Delegacija Edirnea je u okviru posjete obišla i kulturne znamenitosti Bijelog Polja a čelnici dva grada su razmijenili i prikladne poklone.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.