Dobitna kombinacija: Posolite lubenicu i bićete oduševljeni rezultatom
Foto: Ilustracija

Mnogo slađa

Dobitna kombinacija: Posolite lubenicu i bićete oduševljeni rezultatom

Internet je prepun suludih trikova, a mnogi od njih zapravo daju rezultate, iako zvuče pomalo čudno. Najčešće nam popularni lajfstajl blogeri nude cake koje će vam olakšati kuvanje, održavanje domaćinstva i uopšte poslove oko kuće.

Posljednji trik koji je "zaludio" Internet jeste onaj u kom se savjetuje da se lubenica posoli, bar ako želite da bude slađa!

Poslastičarka Nikol Veston iz Los Anđelesa tvrdi da su so i omiljeno ljetnje voće zaista dobitna kombinacija, iako je pomisao na to bizarna.

"Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vrijeme moj prijatelj je insistirao da moram da probam, tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena", napisala je ona.

Stručnjaci tvrde da je umjereno posoljena lubenica sjajna stvar, i da je veoma glupo bar ne isprobati ovaj savjet. Naime, so daje intezivniji ukus lubenici, jer kreira slano-slatki kontrast, omogućavajući da slatkoća dođe do izražaja, a ujedno podstiče proizvodnju pljuvačke, što opet ovo voće čini sočnijim.

Ipak, budite obzrivi - previše soli neće dati dobar efekat. Dovoljno je da prsohvat soli rasporedite ravnomjerno po krišci lubenice koju planirate da u slast pojedete.

Sjetite se koliko je posljednjih godina salata od lubenice sa feta sirom popularna, te vam ova kombinacija možda ipak neće djelovati toliko odbojno, prenosi Blic žena.

Takođe, lubenica nije jedino voće koje dobro "paše" uz slane stvari - opšte je poznato da se dinja u kombinaciji sa pršutom ili suva šljiva sa slaninom smatra pravim specijalitetom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.