Ako ste odlučili da se odreknete mlijeka i šećera u kafi, probajte ovaj začin
Ilustracija

Ako ste odlučili da se odreknete mlijeka i šećera u kafi, probajte ovaj začin

Kad dođete na posao i iza vas je "naporan" vikend, a na brzinu morate da se razbudite i dođete sebi, nema bolje stvari od kafe.

Hvala nebesima na gorkoj kafi (niko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kafe većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav ukus. Srećom, možete popraviti ukus svoje kafe s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!

Osim što ćete tako da smanjite gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlijekom, kafa će imati bolji ukus. Savršena mjera prema gastro stručnjaku Altonu Braunu  jeste četvrtina kašičice soli i dvije kašičice mljevene kafe na veliku šolju vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kafe previše, prilagodite je sopstvenom ukusu.

Šta vam treba: Kafa i so

Šta radite: Stavite so u gorku kafu i promiješate.

Zašto funkcioniše: So se neobično veže na ukusne pupoljke koji detektuju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Nauka, čista nauka!

Rezultat: Možda ćete da osjetite blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu prije gorkog, ovaj trik je idealan za vas, prenosi Stil / Pun Kufer.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.