Na Kosovu uhapšene tri osobe osumnjičene za terorizam
ilustracija

Na Kosovu uhapšene tri osobe osumnjičene za terorizam

Policija Kosova je tokom operacije sprovedene u regionima Prizrena i Skenderaja uhapsila tri osobe osumnjičene za terorizam.

Nakon višemjesečne istrage u saradnji sa Kosovskom obavještajnom službom, Direktorijat za borbu protiv terorizma pri Policiji Kosova i Specijalno tužilaštvo Kosova u nastavku akcije započete 5. juna ove godine, sproveo je policijsku akciju kontrole u dva regiona, Prizrenu i Skenderaju.

Tokom te akcije u svojstvu osumnjičenih privedene su tri osobe (R. K, A. A. i L. M.), zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova, povezano sa terorizmom, saopšteno je iz Policije Kosova, prenosi agencija Anadolija.

Policijska akcija je obavljena u koordinaciji i tijesnoj saradnji sa njemačkim vlastima, koje su sprovele nalog za međunarodne hapšenje Osnovnog suda u Prištini nad osumljičenim B. B.

Policija je tokom akcije zaplijenila i materijalne dokaze u vidu automatske puške AK 47, tri kertridža AK 47 sa 40 metaka, vazdušnu pušku, pištolj, par dvogleda, automobil sa stranim registarskim tablicama, kao i nekoliko elektronskih uređaja i druge stvari koje su korišćene za izvršenje krivičnog djela i koje će biti analizirane.

Prema naredbi Specijalnog tužilaštva Kosova uhapšenima je određena mjera policijskog zadržavanja od 48 sati. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.