Bosancu doživotna robija zbog ubistva sina
Ilustracija

Bosancu doživotna robija zbog ubistva sina

Njemački sud osudio je juče Dražena Dakića (41), porijeklom iz Bosanske Gradiške, na doživotni zatvor zbog svirepog ubistva svog šestogodišnjeg sina Darija te mladića svoje bivše supruge (34) i njene rođake (29).

Okružni sud u Rotvajlu, zbog posebno teškog krivičnog djela, odlučio je i da Dakić neće moći biti pomilovan nakon što odsluži 15 godina kazne, prenose njemački mediji. Kao motiv za ubistvo navodi se ljubomora, jer ga je supruga Ekatarina u februaru prošle godine ostavila i pobjegla s djetetom.

Dakić je masakr počinio u septembru prošle godine u njemačkom mjestašcu Vilingendorfu. Ušao je kroz vrt kuće i počeo pucati na svoju bivšu suprugu Ekatarinu i njene goste, koji su se okupili na proslavi povodom polaska njegovog sina u školu.

Prema rekonstrukciji događaja, Dakić je odmah ispalio hitac prema bivšoj partnerki i njenoj prijateljici. Ekatarina je uspjela da pobjegne u kuću, a Dakić je potom otišao u dnevni boravak i pucao u sina. Ispalio je tri hica i pogodio dječaka u pluća i srce. Dječak je na mjestu umro. Nakon masakra, uspio je da bježi njemačkoj policiji pet dana.

Tužilac je na suđenju izjavio da je Dakić namjerno dopustio da njegova bivša supruga pobjegne, jer je htio da pati do kraja života za ubijenim djetetom.

Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.