Pakleni plan kriminalne grupe: Likvidacija nekih policijskih funkcionera
Foto: Ilustracija

Istražuje se ko je na čelu

Pakleni plan kriminalne grupe: Likvidacija nekih policijskih funkcionera

Istražitelji provjeravaju ko je na čelu kriminalne grupe koju, prema sumnjama bezbjednosnih službi, čine Zlatko Matanović iz Skadra, Stefan Perović iz Nikšića (19) i njegov sugrađanin Dejan Vujović (21), a za koju postoje operativna saznanja da je planirala više teških krivičnih djela.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, ova tročlana grupa planirala je ubistvo osobe iz Podgorice koja se tretira kao bezbjednosno interesantna. Kako je potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, istražitelji su prikupili operativna saznanja da je jedan od osumnjičenih bliski rođak Aleksandra Brajovića, koji je ubijen u sačekuši avgusta 2015. godine. Brajović je ranije bio osuđivan za šverc narkotika. Njegovo ubistvo nije riješeno, ali su određeni tragovi ukazali da su motivi neraščišćeni odnosi Brajovića i jedne kriminalne grupe iz Albanije.

Istražitelji su operativno prikupili mnoštvo informacija koje smisleno ukazuju da je trebalo da trojica mladića, po instrukcijama osobe čiji je identitet poznat, likvidiraju čak i neke policijske funkcionere. Operativna saznanja ukazuju da su se ti policijski funkcioneri našli na meti jer su ,,odgovorni“ za privođenje jednog Nikšićanina, poznatog zbog više krivičnih djela, za kojeg se vjeruje da je na čelu kriminalne grupe. Na osnovu operativnih saznanja istražitelji prikupljaju dokaze, kako bi potkrijepili osnovane sumnje da se radi o paklenom planu koji je trebalo da izvedu ova trojica mladića.

Provjeravaju da li je u čitavu akciju bilo upleteno još osoba. Vujoviću, Matanoviću i Peroviću se na teret stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, teško ubistvo u pokušaju u vezi sa djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  Kod osumnjičenih su pronađene stvari koje su mogli da koriste u krivičnim djelima za koja su angažovani. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, inspektori su prikupili saznanja da su mladići vrbovani s namjerom da se iskoriste za najteža krivična djela, a zauzvrat im je obećana novčana nadoknada.

Za sada se sa sigurnošću ne zna o kojoj sumi je riječ, ali kako tvrde Pobjedini izvori, riječ je o više desetina hiljada eura.

Na što je sve bila spremna ova grupa, koja je zahvaljujući operativnim saznanjima sada iza rešetaka, trebalo bi da utvrdi istraga. Ono u što su u bezbjednosnim službama sigurni je da imaju dovoljno dokaza za tvrdnje da se radi o brižljivom planu da se "uklone“ svi koji su smetnja kriminalcu za kojeg se vjeruje da je angažovao trojicu mladića. Pitanje je, međutim, hoće li istražitelji lako preći put od sadašnjih operativnih saznanja do prikupljanja opipljivih dokaza.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.