Čvarke i svinjsku mast nagradio Briselski institut za ukus i kvalitet hrane
Foto: Ilustracija

Ocijenjeni kao veoma dobri

Čvarke i svinjsku mast nagradio Briselski institut za ukus i kvalitet hrane

Srpske čvarke i svinjsku mast nagradio je prestižni Briselski institut za ukus i kvalitet hrane. Gregor Guberinić, proizvođač iz okoline Mladenovca, nada se da će briselska zvijezda otvoriti vrata Evrope za čvarke iz Srbije.

"Znali smo da imamo jako kvalitetne proizvode, ali smo željeli da dobijemo jednu potvrdu od svjetske, renomirane kuće koja se bavi analizom i procjenom kvaliteta hrane", ističe Gregor Guberinić iz kompanije "Bibli", piše RTS.

Da bi se našli na ovom mjestu, čvarci su prošli nezavisnu i strogu analizu žirija u kojem je više desetina kuvara iz raznih evropskih zemalja. Pred sudijama je samo proizvod, bez imena zemalja i proizvođača.

"U toj analizi žiri je gledao i teksturu, ukus, miris i boju tog proizvoda. Na osnovu tih parametara, donijeli su ocjenu i dodijelili nam nagradu, tu jednu zlatnu zvijezdu", objašnjava Guberinić.

Loren Vasenhof sa Briselskog instituta za kvalitet i ukus hrane kaže su čvarci dobili jednu zvjezdicu, što znači 70 i više poena.

"To je jako dobar rezultat, znači da je proizvod vrlo dobar", dodaje Vasenhof.

Odnedavno, kompanija iz okoline Mladenovca ima i dozvolu za izvoz u zemlje članice EU. Zvjezdica iz Brisela mogla bi da otvori nova vrata za čvarak iz Srbije.

Izvor: RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.